המלצות לסופ"ש הקרוב (31/10-2/11)
במסגרת פסטיבל היין ה-15 של יקבי מטה יהודה:
 
ההתפתחות המרשימה של היקבים במועצה האזורית מטה יהודה הפכה את ענף היין, השזור בהיסטוריה של היישובים, למקור פרנסה ולעוגן תיירותי בהווה עם הפנים לעתיד. את החזון ליצור דרך יין ואזור יין במקום המכונה "הלב הירוק", הגשימו חקלאי ויינני היישובים הלכה למעשה - בשיתוף עם המועצה האזורית מטה יהודה, מחלקת התיירות של מטה יהודה, משרד התיירות ומשרד החקלאות. כיום, 'דרך היין' של יקבי מטה יהודה היא מפעל משגשג ופורח ולא בכדי נחשב כפרויקט הדגל באזור שקיבל חותמת עם אישורה של תוכנית האב לתיירות.
 
במתכונת דומה ושונה מדרכי היין בעולם נבנתה דרך היין של היקבים במטה יהודה, המציעה אחת לשנה חגיגת תיירות, יין, תרבות ובידור. האירועים מאפשרים הצצה מרהיבה אל מרתפי היין ואל דרך העשייה וייצור היין, סיורים בין כרמים, שדות, עמקים וגבעות.
לאור המסורת הנמשכת מזה 15 שנה, הקהל הרחב מוזמן להגיע גם השנה לפסטיבל היין החגיגי של יקבי מטה יהודה שיתקיים בסופי השבוע של חודש נובמבר,  עד ה-24.11.
 
ראש המועצה משה דדון: "המועצה האזורית מטה יהודה ועשרות היקבים באזור מזמינים אתכם לארבעה סופי שבוע של טעימות יין, סיורים מודרכים ואירועים לכל המשפחה. טעמי היין הייחודיים שפותחו בשנים האחרונות ביקבי מטה יהודה משתלבים במסורת יהודית בת למעלה מ-3,000 שנה, מימי קדם ועד ימינו. תרבות היין במטה יהודה הולכת ומשתבחת לאורך שנים ומשלבת בין עבר להווה, בין עתיק לבין מודרני. פסטיבל היין ה-15 מבטיח חוויה תרבותית שאין דומה לה בישראל".
 
בין היקבים המשתתפים בפסטיבל: יקב טפרברג, יקב כץ ,יקב קדמא, יקב כרמי יוסף BRAVDO, יקב מוני,  יקב נבות, יקב שורק, יקב פלם, יקב לטרון, יקב צרעה, יקב נבו, יקב בר גיורא, יקב סוסון ים, יקב קטלב, כרם ניר, יקב צובה, יקב יהודה, יקב קסטל, יקב ענתות, יקב ענבה, יקב עגור, יקב קלע דוד, משק יין הנס שטרנבך, יקב יפו, כרם ברקאי, יקב שריגים, יקב צפרירים, יקבי עמק האלה ויקב לה טרה פרומסה.
 
אירועים מיוחדים ביקבים בסופ"ש הקרוב:

יקב שורק- קיבוץ נחשון 
בכל סופ"ש אחרון בחודש, שישבת פתוח עם פעילות חווייתית משתנה מעולם היין בין השעות 10:00-14:00. טל’ 08-9450844
 
יקב צפרירים – מושב צפרירים  
במהלך הפסטיבל, שישי ושבת 11:00-16:00. ביתר ימות השבוע יש לתאם מראש.
בערבי חמישי במהלך הפסטיבל,  "בר יין" בתאריכים 7.11, 14.11, 21.11, 31.10, 20:00-23:00
מלווה במוסיקה טובה, מזטים מגוונים, חברה טובה ותפריט היין של היקב.הכניסה חופשית.טל' 052-4493042, 052-4284329
 
יקב לה טרה פרומסה - ארוחה עם ייננים: יקב לה טרה פרומסה בקיבוץ גת, מארח  יקבים -
31.10.13 יום חמישי מ 19:00-22:00-שלושה יקבים יגישו מיינותיהם במהלך הארוחה. ארוחה בה כל יין מותאם למנה מיוחדת עבורו והייננים יספרו ויסבירו על יינותיהם.לפרטים נוספים והזמנת מקום:  050-5684775 מספר המקומות מוגבל, חובה להזמין מקום מראש
 
יקב קדמא- מושב כפר אוריה
31.10 > שני הווירטואוזים היינן ארקדי פפיקיאן והשף אלון גונן מנצחים על יצירה קולינרית רב-חושית בערב מתובל בהומור שנון. כולל ארוחה בת שלוש מנות מלווה ביינות היקב. הרשמה מראש, מספר המקומות מוגבל!.טל' לתיאום:054-9195156, 050-8674505. www.kadma-wine.co.il
 
"דרך הגתות העתיקות": טיול/סדנא לאורך גתות עתיקות בדרך היין, ארוח בצימר 'לב ירוק' וביקור גלריה ב'מרכז לצילום ואמנות אקולוגית'-שישי הקרוב, 1.11 , 11.00-13.00 יתקיים טיול קסום ומעורר את החושים, בינות גתות עתיקות, בעמק האלה. 

הטיול מיועד לזוגות, משפחות, לאוהבי יין, טבע ואמנות.משך הטיול כשעתיים ובמהלכו נכיר את דרך הגתות העתיקות, אופי החקלאות העתיקה של תעשיית היין באזור, ונדמיין את תושבי המקום שהפעילו את הגתות בתקופות קדומות. בהליכה קלה ומענגת, נשוטט בינות אלות, וחורש טבעי, ונתבונן בפרטים הסמויים מן העין. מומלץ להביא מצלמות.

לסיום מומלץ להזמין לינה ב"לב ירוק- מקום להרהורים ליד היער בשריגים", טיפולים מיוחדים ( בשיטת אילן לב ), וסיור-סיפור, בגלריה לאמנות אקולוגית - במרכז לצילום ואמנות אקולוגית בשריגים.ההשתתפות בטיול בהרשמה מראש, מינימום ליציאת טיול - ששה מבוגרים. עלות לאדם: 80 ש"ח, ילדים עד גיל 12 - 50% הנחה.להרשמה ופרטים: 054-2511127, eco.art.center@gmail.com
 
מחלקת התיירות של מטה יהודה תקיים גם השנה סיורים מודרכים ליקבי מטה יהודה שיתקיימו בימי שישי ה-1.11, 8.11, 15.11 ו-22.11 ייצאו ממתחם "ביג" שבבית שמש בשעות הבוקר ויכללו ביקור ב-3 יקבים תוך היכרות עם הייניים וסיפורם האישי וכמובן טעימות מיינות היקב. הסיורים בתשלום, מיועדים למבוגרים ומותנים בהרשמה מראש במרכז המידע *8108 או ברכישה מוקדמת באתר: https://direct.tranzila.com/admin2/.
 
"מסיירים ואוכלים על דרך היין": בשלני האזור של מטה יהודה יפתחו את בתיהם בתיאום מראש, לארוחות אתניות ועשירות ולחוויית אירוח ייחודית עם טעמים מהמטבח הכורדי, המרוקאי, הפלשתינאי, הטורקי, הים תיכוני ועוד ובאשתאול יתקיימו סדנאות שוקולד בשילוב ליקרים מיקבי מטה יהודה. כמובן שניתן  ואף מומלץ לשלב גם ביקור במבשלות הבירה במהלך סופי השבוע.
 
סיורי אופניים לכרמים וליקבים יתקיימו עם "נקודת מוצא" ליקבים: עגור, צפרירים ועמק האלה בהרשמה מראש ב- 052-3866544.

טיולים בני 3-4 שעות יציעו מסלולים לרוכבים מנוסים ומסלולים למשפחות עם ילדים וביקור וטעימות ביקב. הרשמה מראש ב050-6238266.
 
לפרטים נוספים על הפסטיבל: מחלקת התיירות מטה יהודה, 8108* 
או בטלפון: 02-9900903